Liikatoimintadiagnoosi tehtiin vuosi sitten. Tähän vuoteen on mahtunut enemmän kuin osasin etukäteen kuvitellakaan. Tällä hetkellä tilanne on onnekseni hyvä ja elämä hymyilee.

Pohtiessani kuluneen vuoden tapahtumia, tuli mieleeni joitain satunnaisia asioita, jotka olen suoraan tai vähemmän suoraan tämän sairauden kautta oppinut. Olkoon tämän kuukauden postaus lista näistä asioista:

1. Unettomuus aiheuttaa todella kaikkea sitä, mitä sen sanotaan aiheuttavan.

2. Ihminen voi olla niin väsynyt, että pystyy nukkumaan koska vain, missä vain ja kuinka paljon vain.

3. Ihminen voi olla aivan yhtä väsynyt pystymättä silti nukkumaan missään, milloinkaan tai mitenkään.

4. On mahdollista, että paino laskee, vaikka syö kuin hevonen. Tai että paino nousee, vaikka syö kuin hiiri.

5. Jos kysyy kolmelta eri lääkäriltä mielipiteen liikatoiminnan hoitoon, saa luultavimmin vähintään kaksi aivan erilaista vastausta.

6. Jos lääkärin on ilmoitettu soittavan klo 13-15 välillä, soittaa hän luultavasti klo 9, klo 12.15 tai klo 16.30. Harvoin kuitenkaan sillä aikavälillä, mikä on annettu.

7. Kodissa pystyy edelleen elämään, vaikka tekee kotitöitä 50% vähemmän kuin aiemmin.

8. Jos pystyy puolen vuoden kuluttua liikatoimintalääkityksen aloittamisesta vielä laskemaan, mitä lääkkeitä ja kuinka paljon on syönyt, kannattaa harkita matemaatikon uraa.

9. Jos puoliso pysyy vierellä vielä senkin jälkeen, kun on vuoden ajan sekoillut univelkaisena / yliaktiivisena / alavireisenä flegmaatikkona / itkupotkuraivarityyppinä ym. ym. niin kannattaa olla kiitollinen.

10. Tällainenkin blogi saattaa löytää jossain vaiheessa lukijoita lähipiirin ulkopuoleltakin. Kiitän siis kaikkia tänne kommenttinsa jättäneitä ja toivon kuulevani teistä myös jatkossa!

Rauhaisaa ja ilon täyteistä joulua sekä onnea tulevalle vuodelle <3